دوستان من یه بحثو متوجه نشدم . یعنی قبل از دونستن تئوری هم میشه اهنگ سازی یاد گرفت ؟

من کتاب پرویز منصوری رو 2 بار تا نصفه هاش خوندم (1 بار خوندم تا اخر با گرفتن ساز فهمیدم هرچی خوندم داستان بود و دوباره از اول وقتی فهمیدم چی به چیه خوندم . الانم تا نصفه هاشم ) بعد 2 ماهه دارم گیتار یاد میگیرم . اما از هرکی که پرسیدم گفت کمه کم 1 یا 2 سال گیتار یاد بگیر و وقتی تئوریه رو هم یاد گرفتی باید بری سلفژ یاد بگیری و بعد هم هارمونی . که خودش فکر کنم یه 3 - 4 سالی طول بکشه
حالا اینجا خیلی دوستان میگن آهنگ سازی رو همزمان با یه ساز و تئوری میشه یاد گرفت . میخوام بدونم این آهنگ سازی که میگید فرق میکنه با ساخت آهنگی که من میگم ؟ من هدف فرعیم ساخت آهنگ های راک و متاله و هدف اصلیم آهنگ های سولو هست . مثل گریمور . استیو وی . اریک کلپتون جو ستریانی و...
ممنون
نخیر. همونطورکه گفتم تئوری موسیقی اولین مرحله از یادگیری موسیقی هست که معمولا چون هنرجوها علاقه به ساز زدن دارند و حوصله ی تئوریات رو ندارند، معلمها تئوری رو همراه با ساز آموزش میدهند که خب بد هم نیست چیزی که تئوری یاد بگیرید روی ساز هم باید امتحانش کنید دیگه و بالعکس.
حالا در این مرحله اگه شما بخواهید نوازنده حرفه ای بشید: کتابها و اتودهای بیشتری با ساز تمرین میکنید و روند حرکتیتون میره سوی نوازندگی.(سلفژ هم در کنار نوازندگی پیش میبرید)
اما بحث آهنگسازی پیچیده تر از این حرفاست. وقتی تئوری موسیقی رو تموم کردید، نوازندگی و سلفژ(که ممکنه با تئوری شروع کرده باشید) را همچنان باید ادامه بدید و در کنارش به مباحث تخصصی موسیقی (همون مواردی که در پست قبل نام بردم) میپردازید.
***باز هم تاکید میکنم، نوازندگی(ترجیحا پیانو) و همینطور سُلفژ برای هر نوع موزیسین از نون شب واجبتره و تا آخر عمر باید پیگیرش باشه و تمومی نداره***
مثالی میزنم شاید بهتر قضیه درک شه:
در ابتدا که گفتم همه ی موزیسین ها (هر رشته ای و سَبکی) تئوری موسیقی رو باید تموم کنه تا با علائم و نگارش موسیقی آشنا بشه. مثل کلاس اول هست که شما باید الفبا رو یاد بگیرید بعد مثلا کتاب علوم و دینی و فارسی بخونید. از این گزینه که بگذریم.
یک خواننده، سه مورد هست که همیشه باید باهاش درگیر باشه: 1. پیانو 2.سلفژ 3.تمرین خوانندگی(صداسازی و تکنیکها و...)
یک نوازنده، سه مورد هست که همیشه باید باهاش درگیر باشه: 1.پیانو 2.سلفژ 3. تمرین و تکنیکهای نوازندگی ساز تخصصیش
یک آهنگساز، باید همیشه باهاش درگیر باشه: 1.پیانو 2.سلفژ 3. مباحث آهنگسازی و کسب تجربه در آهنگسازی
یک رهبر ارکستر، باید همیشه باهاش درگیر باشه: 1.پیانو 2.سلفژ 3. مباحث آهنگسازی 4.نکات و تحلیل و تمرین برای حس و درک بیشتر قطعات بمنظور رهبری و هدایت نوازندگان.