اون زمان که من این تاپیکو باز کردم کسی پاسخگو نبود، بعد از تحقیق و مطالعه می خواستم توضیحاتی در این باره بنویسم که وقت نشد تا امروز که یکی از دوستان لطف کردن و توضیحاتی رو در این باره به صورت پیغام خصوصی برای بنده فرستادن، ولی گویا امکان ارسال پست برای ایشون فراهم نبود و با اجازه ایشون قرار بر این شد که مطلبشون رو اینجا بنویسم.
-------------------------------------------------------------------------
amir sound
دوست عزیز پاسخ به مطلب درخواستی شما در یک صفحه و یا دو صفحه نمیگنجه.دنیایی از اطلاعات در زمینهٔ اکوستیک پشت این سوال هستش اما سعی میکنم مفید و مختصر به طور ساده بیان کنم.
در مرحلهٔ اول بیاین از خود تعریف ریورب شروع کنیم
تعریف ریورب:در فضای بسته، صدا پس از انتشار از محل تولید صدای اول، پس از برخورد با سطوح اطراف، به کرار در جهتهای مختلف انعکاس پیدا میکنه و این بازگشتهای صدا توسط دستگاه شنوایی ما یا گیرندههای صدا (میکروفن) بارها و بارها قابل شنیدن هستند تا زمانی که فشار صدای این انعکاسها به قدری کم شود که دیگه توسط گوش یا میکروفن قابل تشخیص نباشن.
و اما زمان ریورب:
قبل از اینکه زمان ریورب رو توضیح بدم شما باید با اصطلاحاتی مثل اینتنسیونست آشنا باشین.
تعریف زمان ریورب:زمانیکه در پروسهٔ انعکاس صدا اینتنسیونست صدا به مقدار میلیون بار ۱۰ به توان ۶ کاهش پیدا میکنه و فشار اینتنسیونست صدایی که از نقطهٔ اول برگشت خورده به مقدار ۶۰ دسیبل کاهش پیدا میکنه
اینتنسیونست:شاخصهٔ مقدار متوسطه قدرت یا تراکم فشار موج، عمود بر جهت انتشار صوت .
برای بدست آوردن زمان ریورب از فرمول سبینو(اولین معماری که مبحث ریورب رو به طور جدی برسی کرد) استفاده میکنن T=\frac{0.164 V}{A}
پارامتر بعدی که شما گفتین همین انعکاسهای صداس که راجع بشون صحبت کردیم که با توجه به حجم و اندازهٔ محیط متغیر هستند A = a_1 S_1+a_2 S_2+\dots، اای
خیلی پارامترهای دیگر نیز هست که بیشتر نمیخوام سرتنو درد بیارم....
نتیجه گیری کلی:
ریورب از نظر من نقش ادویه و فلفل رو داره توی غذا،اگه آشپز خوب بلد باشه ازش استفاده کنه و چقدر، به خوش مزگی غذا کمک میکنه اما اگر ناشی باشه که دیگه خودتون بهتر از من میدونین!!
------------------------------------------------------
از دوست خوبمون خواهش میکنم تا این بحث پایه ای و اساسی رو بیشتر باز کنن تا همه استفاده کنیم!!!