سلام به همه دوستان
در اين بحث قصد دارم به مراحل ساخت يه آهنگ به صورت ساده و خلاصه بپردازم
.
.
براى ساختن یه اهنگ چند المان نياز هستش که به ترتيب بهش میپردازیم
:
:
1- کلام یا شعر که اگه بخوايم یه کار باکلام بسازیم عنصر اول و البته بسیار مهم و تشکیل میده پس لازمه به عنوان یه سازنده و اهنگساز شعر رو هم بفهمیم و بشناسیم یادتون نره شعر خوب وسالم موسیقى هم در
.
یعنى کار با یک کلام سالم نتیجه بخش تره. خود داره پس باید درزمینه شعر هم مطالعه داشته باشین.
یعنى کار با یک کلام سالم نتیجه بخش تره. خود داره پس باید درزمینه شعر هم مطالعه داشته باشین.
2-
این مورد و شديدا بهش تاکید دارم که گام دوم براى ساخت یک قطعه موسیقیه یعنى امادگى روحى و جسمى!! بله تعجب نکنید قرار نیست فقط در کاراى احساسى و یا غمناک احساساتى بشین در هر مرحله از کار موسیقى احساس شماست که فرمانرایى میکنه پس باید به ارامشى برسین و بعد موسیقى رو شروع کنین. یادتون نره به مزخرفاتى مثل اينکه حشیش یا مواد مصرف کنید یا مشروبات الکلى بخورین تا ذهنتون اماده بشه گوش ندین. مطمئن باشین کارى که با تاثیر مواد متولد بشه حتى اگه جهانى هم بشه مفت نمیارزه.پس به احساس خودتون اعتماد کنید
این مورد و شديدا بهش تاکید دارم که گام دوم براى ساخت یک قطعه موسیقیه یعنى امادگى روحى و جسمى!! بله تعجب نکنید قرار نیست فقط در کاراى احساسى و یا غمناک احساساتى بشین در هر مرحله از کار موسیقى احساس شماست که فرمانرایى میکنه پس باید به ارامشى برسین و بعد موسیقى رو شروع کنین. یادتون نره به مزخرفاتى مثل اينکه حشیش یا مواد مصرف کنید یا مشروبات الکلى بخورین تا ذهنتون اماده بشه گوش ندین. مطمئن باشین کارى که با تاثیر مواد متولد بشه حتى اگه جهانى هم بشه مفت نمیارزه.پس به احساس خودتون اعتماد کنید
3-
خشت اول گر نهد معمار کج تا ثریا میرود دیوار کج!!
خشت اول گر نهد معمار کج تا ثریا میرود دیوار کج!!
رسیدیم به بخشى که اگه درست شروعش نکنیم به نتیجه مطلوبى نمیرسیم
. بله پیاده کردن احساس روى سازتون.. در این مورد راههاى مختلف و البته سلایق متفاوتى هم وجود داره.. یکى میاد کار رو با سازش میسازه و بعد ویرایش و اصلاحش میکنه یکى هم نه اول یه موسیقى میسازه و بعدش روش کلام ميذاره. یکى هم.....
. بله پیاده کردن احساس روى سازتون.. در این مورد راههاى مختلف و البته سلایق متفاوتى هم وجود داره.. یکى میاد کار رو با سازش میسازه و بعد ویرایش و اصلاحش میکنه یکى هم نه اول یه موسیقى میسازه و بعدش روش کلام ميذاره. یکى هم.....
حالا ما با ساده ترین روش شروع میکنیم
.. براى ساختن لحن برروى کلام بهتره اول کلام خوب گوش کنیم و در اون شعر هضم بشیم خودمون جزیى از شعر بدونیم و باهاش دوست بشیم.
.. براى ساختن لحن برروى کلام بهتره اول کلام خوب گوش کنیم و در اون شعر هضم بشیم خودمون جزیى از شعر بدونیم و باهاش دوست بشیم.
حالا هر اهنگى رو که براى شعر مناسب میبینید و بسازید و به ساز منتقل کنید البته اصول میگه بهترین حالت نوشتن موسیقى به صورت نت هستش
.. اما شاید هرکسى سواد تئوریک و نت نویسی و نداشته باشه..پس ما از روش بالا استفاده کردیم .
.. اما شاید هرکسى سواد تئوریک و نت نویسی و نداشته باشه..پس ما از روش بالا استفاده کردیم .
اگه موقعى که در حال ساختن هستین یه ماکت هم ازش ضبط کنید میتونین با گوش کردن مجددش به ایرادات و اشکالات احتمالى پى ببرین و اصلاحش کنین
.
.
یادتون نره هیچوقت براى ساختن یه کار عجله نکنین اگه در حین ساخت دیگه ذهنتون کشش نداشت و حس مناسبى براى کار نداشتین بلافاصله اون کارو تعطیل کنین و بعدا دوباره برین سروقتش
. اینجورى در مراجعه بعدى هم ممکنه به اشکلاتى بر بخورین که الان میتونین بهتراصلاحشون کنین و هم ذهنتون ازاد تر میتونه به قسمت بعدى بپردازه.
. اینجورى در مراجعه بعدى هم ممکنه به اشکلاتى بر بخورین که الان میتونین بهتراصلاحشون کنین و هم ذهنتون ازاد تر میتونه به قسمت بعدى بپردازه.
4- تجملات و در هیچ کارى نپسندین مثل بعغى ها که با ساخت و اکورد هاى انچنانى دوست دارن بگن اره من توکارم فلان و فلان کورد و گرفتم..البته اکوردهاى ترکیبى بسیار خوبن اگه بجا استفاده بشن اما باید در موسیقى هم جا بگیره نه براى خودنمایى پس سعى کنین بیشترین احساستون و به موسیقى با استفاده از اکوردها و هارمونى مناسب و زیبا استفاده کنید.
5- خوب بعد از اینکه لحن اولیه و براى موسیقى ساختین و ویرایش و ادیت کردین میمونه بحث ملودى ها.. اورتور... انترو . ایندینگ .و فیلها ...هارمونى ها...
سخت شد نه
...؟
...؟
خوب بعد از ساخت لحن براى کلام باید به شروع موسیقى فکر کنیم روش کار من به این صورته که بعد از اماده شدن لحن مو سیقى اول یه انترو براى کار میسازم یادتون باشه اینترو خوب بهترین امتیاز یه کار ه .. بعد از انترو باید به ملودى و موسیقى بعدى که قراره قبل از خوندن بیاد بپردازیم البته قرار نیست همه موسیقى ها بعد از اینترو با ملودى شروع بشه ممکنه یه اهنگ اصلا با وکال شروع بشه پس اینجا هم سلیقه س. اما من روش معمول اينکارو دارم میگم. بعد از ساختن ملودى بايد لحنى که ساختیم و به روى موسیقى و ملودى ساخته شده بذاریم و بارها گوش کنیم و ادیت بشه تا شروع ها و تمام ها مناسب باشه.
6- هارمونى ها رو چون کاملا سلیقه ایى اعمال میشن حرفى در موردش نمیزنیم مابقی رو به سلیقه و احساستون واگذار میکنم.
این روش رو حتما تست کنید..
آخرین ویرایش توسط یکی از مدیران: