صدای غیر منتظره ی پیانوی فیزیکال فقط با 66 مگابایت حجم!!
قبلاً یک VST مدلینگ پیانو برام معرفی کرده بودند بنام Pianoteq، ولی اون آنچنان که باید، "پیانو" نبود.
پلاگینهای مدلینگ رو معمولاً نمیشه زیاد جدی گرفت، ولی بعد از IK-Modo Bass، این Arturia Piano V2 دومین پلاگین مدلینگ هست که تونسته وارد آرشیو من بشه! اینطور که پیداست گویا به زمانِ کنار گذاشتن تکنولوژی سمپل لایبرری کم کم داریم نزدیک میشیم.
این VST دوازده انجین مدلینگ داره، برای شبیه سازی 12 پیانوی مختلف:
Concert Grand
Intimate Grand
Pop Grand
Jazz Upright
Piano-bar Upright
Pop Upright
Classical Upright
Glass Grand
Metal Grand
Japanese Grand
Plucked Grand
Tack Upright
هر یک از این پیانوهای انتخابی، طوری طراحی شدند که با 5 وضعیت مختلف میکروفون، میشه هرکدوم از اونها رو استفاده کرد؛ دقیقاً مثل سمپل های پیانوی فیزیکال.
در این VST این قابلیت وجود داره که یوزر بتونه وضعیت های اکشن رو تغییر بده و وضعیت های جدیدی رو تعریف بکنه. از جمله سفتی یا نرمی چکّش، تیونینگ، تغییر کشش صدای سیمها، شدت رزونیشن و رنج داینامیکی. همینطور یوزر میتونه متناسب با سفتی یا نرمیِ کلیدهای میدی کنترلر خودش، منحنی Velocity رو تغییر بده. شدت نویزهای میکانیکی مثل نویز پدال، چکش و کلیدها هم قابل تغییر و یا حذف هستند.
امبینت 14 اتاق و سالن با مساحت های مختلف برای این VST شبیه سازی شده که میشه به دلخواه انتخاب و استفاده کرد. خروجی Arturia Piano V2 مجهز به یک ایکوالایزر هم هست که در شکل دادن به صدای پیانو، فوق العاده قابل استفاده است.
موردی که اصلآً انتظار نداشتم این VST داشته باشه، ری اکشن URR یا (Unison Resonance Reaction) هست. در پیانوی فیزیکال، شما با فشار آرام یک نُت (مثلاً سُل) وقتی نمدِ اون نُت رو از روی سیمها جدا میکنید، صدای سایر کلیدهای سُل موجود، سیمهای همون نُت سُل مورد انتخاب شما رو هم به حرکت درمیارن و میشه صدای اون رو شنید. در بین این همه سمپل لایبرری که تست و استفاده کردم، فقط سری Galaxy از کمپانی BestService این قابلیت رو داشتند. و الآن Arturia V2 هم این قابلیت رو داره.
من این پیانوی ویرچوال رو با سه سمپل لایبرری پیانوی محبوب پیانیست ها مقایسه کردم و نتیجه ی این مقایسه رو شما میتونید در فایلهای MP3 که شِر کردم، بشنوید.
سه لایبرریِ مورد مقایسه:
Galaxy II
NI. Maverick
NI. The Grandeur
هفت قطعه موسیقی مختلف در سبکهای متنوع در نظر گرفتم و با هر یک از اون چهار پلاگین خروجی گرفتم. ستینگ هیچ یک از پلاگین ها رو دست نزدم و با همون وضعیت دیفالت، اونها رو استفاده کردم. و همینطور قطعات رو هم کامل نزدم، چون به هر حال برای مقایسه، بخشی از قطعه کافی هست.
تنها موردی که قطعه رو کامل اجرا کردم و مثل یک پروژه ی موسیقی کاملاً پراسس و میکس کردم، قطعه ی هفتم (Lacrimosa) هست. برای این قطعه، بعد از اجرا و ریکورد، امبینت سالن فیلهارمونیک برلین رو با تماشاگر در نظر گرفتم و اونو پراسس کردم و در انتها با هر یک از اون VST ها خروجی گرفتم تا شنونده بتونه تفاوتها رو بعد از پراسس هم مقایسه بکنه.
فایلهای MP3 مقایسه شده رو از لینک زیر میتونید دانلود کنید:
خود پلاگین Arturia Piano V2 رو از بخش ضمایم میتونید دانلود کنید.
لینکهای ویدئویی زیر میتونه دراستفاده و آشنایی بیشتر با این پلاگین کمک بکنه:
فایل های ضمیمه
-
66.8 مگابایت نمایشها: 194