Virus TI در فیلم آغاز بتمن
قسمت اول
تصور کنید که به یک دزد دریایی , یک پرنس , یک پادشاه , یک هواشناس , یک گلادیاتور , یک جاسوس , یک ابر قهرمان , یک سامورایی , یک آدم خوار و یا یک سیمسون در کنار چیزهای دیگه تبدیل بشید ! *
همه ی اینها نه در کل طول عمرتون بلکه فقط در کمتر از 10 سال !
شاید بگید خیلی عجیبه , حالا در کنار تمام اینها تصور یک زندگی پر از هیجان و هیاهو و ماجراجویی ...
بودن در عرصه موسیقی پاپ بردن , جوایز اسکار , گلدن گلوب و گرمی...
داشتن تور در اکثر نقاط دنیا , فروش ده ها ملیون نسخه از آلبوم های موسیقی و اداره کردن یک شرکت و ...
بنظر غیر ممکن میاد نه ؟!
بسیاری خواهند گفت تعداد کمی میتونند همه ی این کارها رو در طول عمرشون انجام بدند , تعداد خیلی خیلی کم و شاید حتی فقط یک نفر! : هانس زیمر

خاطرت هست اولین بار کی با موسیقی الکترونیک آشنا شدی؟ آیا چیز خاصی در مورد تهیه و تولید موسیقی بوسیله سینتیسازر بود که باعث شد که از موسیقی پاپ و راک فاصله بگیری و وارد این عرصه بشی؟
بله , یک روز در مدرسه یکی از بچه ها آلبوم Siwtched on Bach ** رو آورده بود که بنظرم خیلی جالب اومد. من از یک خانواده فنی بودم , پدرم یک مخترع بود و در اون زمان که حدود 12 سال داشتم با خودم فکر کردم قطعا این که قدم رو به جلو در توسعه ادوات موسیقی هست.
آیا اولین سینتیسایزر خودت رو بیاد میاری ؟
بله یک EMS VCS 3

***Putney بی نظیر !
-
Putney بدون دفترچه راهنما و یا کیبورد , من واقعا از سخت ترین راهش کار کردن با سینتیسایزر رو یاد گرفتم!
فکر کنم یک سال طول کشید تا بتونم اولین صدا رو ازش در بیارم , صدای یک نفر که داشت یک موش صحرایی رو فشار میداد !!
در دهه های 70 و 80 بعضی از سینتیسایزر هایی که تولید میشدند و همه هم بهشون نیاز داشتند قیمتی در حدود قیمت یک فولکس واگن داشتند برای مثال jupiter 8
حتی خیلی بیشتر , میدونید نظر کلی من این هست که " یک سینتیسایزر میتونه برآتون خونه فراهم کنه ولی خونه نمیتونه سینتیسایزر بخره ! " برای همین همیشه اجاره نشین بودم
در اون موقع هزینه خرید Fairlight خیلی بیشتر از یک خانه 3 خوابه بود

قطعا , ولی بگذار اینو یهت بگم من با کار کردن با Fairlight ایده های بسیار خوبی گرفتم که با هیچ دستگاه دیگه ای برام امکان پذیر نبود. من با داشتن Fairlight و Prophet 5 و ساخت کار های دیگران زندگیم رو اداره میکردم.
آیا فکر میکنی امروزه موزسین ها دسترسی راحتتری به صداهای خوب و پیشرفته دارند ؟
من اینطور فکر نمیکنم. کمپانی ها در حال حاضر سینتی سایزر ها شون رو با صدا پر میکنند و ایتطوری شما دسترسی به هزاران preset دارید . تابحال حتی از یکی از این preset های استفاده نکردم. من template های خاص خودم رو برای شروع ساخت صدای مورد نظرم دارم
به نظرت استفاده از Preset به نوعی نواختن ایده و افکار شخص دیگری هست ؟
حتی از این هم بدتر هست , preset فکر شخص دیگه ای هست و وقتی میشنویش از فکر خودت و چیزی که روش تمرکر کردی دور میشی
دقیقا مثل این میمونه که شما در یک رستوران بزرگ باشید و با خودتون بگید میگو بخورم ؟ یا ژله انگور ؟ یا برم سراغ غذای اصلی ؟! میدونید اینکه همه رو ببینید و نتونید تصمیم بگیرید و در آخر هم هیچکدوم رو درست نچشید.
قیل از اینکه وارد عرصه موسیقی فیلم بشی در صحنه پاپ / راک موفق بودی
خب نه به اندازه کافی , فقط تا حدی که در اون دوران کمی مزاحمم بشند چون بیست و پنجمین سالگرد MTV بود و بنظر همه میخواستند در مورد Video Kill the Radio Star بدونند
چه جیزی در ساخت موسیقی فیلم دیدی که از راک و پاپ فاصله گرفتی و به سمتش رفتی ؟
اول از همه که من عاشق سینما هستم و دوما هیچ چیز کسالت بار تر از این نیست که بخاطر تور هاتون مدام توی جاده باشید و یا با توازنده ها در یک اتاق مدام سر یک سری مسائل درگیر باشید.
دنیای فیلم خیلی ماجراجویانه تر و هیجان انگیز تر هست. مجبور نیستم چیز هایی مثل پل های بین verse و chorus رو بنویسم و کلا از اینگونه فرمول ها تیعیت کنم.
بنظرم Rock n Roll واقعا محدود شده.
ترجمه و تخلیص Psychopat
کپی این مطلب در سایت های دیگر با ذکر منبع بلامانع است
قسمت دوم در پست بعد...
-----------------------------------------------------------------------
* اشاره به برخی از فیلم هایی که موسیقی متن آنها توسط هانس زیمر ساخته شده
** در تاپیک آشنایی با سینتیسایزر در مورد این آلبوم توضیح مختصری داده شده
*** The Putney نام دیگر EMS VCS 3 محصول انگلستان
آخرین ویرایش: