منم همون تعریف و تمجیداش رو شنیدم.بهترین کار اینه که خودت بری از نزدیک صداهای مختلف رو مقایسه کنی.نمیخوام اشتباه راهنماییت کنم.
فکر نکنم چیزی به اسم P45S باشه. P45B همون P45 هست . B رنگش هست (Black)....
مسئله دوم اینه که آخر اسم اینها یه حرف مخفف مینویسن مثل p45B یا p45s تفاوت اینها با هم چیه؟
...
بله الان دقت کردم s نداریم ولی به غیر از b یه مدل دیگه هست با پسوند ybفکر نکنم چیزی به اسم P45S باشه. P45B همون P45 هست . B رنگش هست (Black)
از اینکه بچه ی خودت رو از 5 سالگی برای آموزش جدّی ساز گذاشتی برای تعلیم، من از طرف بچه شما تشکر میکنم! متاسفانه این فرهنگ در خانواده های ایرانی وجود نداره که بچه رو از سالهای 5 - 6 بذارن برای آموزش، ولی شما درست ترین کار رو کردی. در ایران معمولاً وقتی خود بچه میرسه به سن 18 - 20 تازه به علاقه ی خودش پی میبره و میاد در این فروم داد میزنه که: "آهای کمک کنید، عاشق موسیقی هستم ولی بلد نیستم ساز بزنم، چکار کنم بدون معلم در دو ماه پیانیست بشم؟"!!با درود
بنده قصد خرید پیانو دیجیتال برای دختر ۷ ساله ام دارم که حدود ۲ساله تحت آموزشه و درحال حاضر با کیبورد قدیمی خودم Yamaha 740 تمرین میکنه را دارم
طی مطالعه ای که انجام دادم مدلهای clp645,745 و مدلهای csp 150 , 170 نظرم رو جلب کرده
بنظرتون کدوم مدل از لحاظ اپتیمایز بودن بهتره
یعنی نه پول زیاد و نه مدل بد
سپاس
با درود و سپاس مجدداز اینکه بچه ی خودت رو از 5 سالگی برای آموزش جدّی ساز گذاشتی برای تعلیم، من از طرف بچه شما تشکر میکنم! متاسفانه این فرهنگ در خانواده های ایرانی وجود نداره که بچه رو از سالهای 5 - 6 بذارن برای آموزش، ولی شما درست ترین کار رو کردی. در ایران معمولاً وقتی خود بچه میرسه به سن 18 - 20 تازه به علاقه ی خودش پی میبره و میاد در این فروم داد میزنه که: "آهای کمک کنید، عاشق موسیقی هستم ولی بلد نیستم ساز بزنم، چکار کنم بدون معلم در دو ماه پیانیست بشم؟"!!و در این سنین دیگه ساز یاد گرفتن به آسانی سنین کودکی نیست، و به نوعی استعدادی هم اگر بوده، کشته شده.
در انتخاب پیانو برای آموزش، فاکتورهای زیادی وجود داره. ولی این چند مورد مهم تر از بقیه هست:
1- تاچ و اکشن
2- صدای ساز پیانو
3- بدنه ی ساز
- تاچ یا اکشن، عملکرد حرکتیِ کلیدهای پیانو زیر انگشتان هست، که در پیانوهای حقیقی بخاطر حرکتِ چکش میکانیکی، یک سنگینی بوجود میاد. پیانیست نه تنها از دوران نوآموزی به اون سنگینی عادت میکنه، بلکه همون سنگینی بخشی از حس فشار انگشت رو در پیانیست تقویت میکنه که مستقیماً در رابطه با حس موسیقی ای قرار میگیره که مینوازه. شبیه سازیِ سنگینیِ کلیدها در پیانو دیجیتال به پیانو حقیقی، موضوعی هست که همه ی کمپانی های سازنده در اون رقابت دارند. الآن تقریباً دیگه تمام برند های سازنده ی پیانو دیجیتال این شبیه سازی رو خوب انجام میدند، حالا با تفاوت های جزئی، که همون تفاوت های جزئی رو بین برندهای مختلف پیانوهای حقیقی هم میشه دید و طبیعیه.
- شبیه سازی صدای پیانو حقیقی هم یکی از معضل ها بود، که امروزه در پیانوهای دیجیتال خیلی بهتر شده. در پیانوهای دیجیتال جدید حتی رنگ صدای مثلاً پیانو برندِ "بوسندورفر" و "اشتین وی" با همون تفاوت شبیه سازی شده. بعضاً گفته میشه که شبیه سازی صدا برای مرحله ی نوآموزی مهم نیست، ولی من کاملاً برعکس فکر میکنم. صدای یک ساز میتونه برای یک نوآموز هم الهام بخش باشه تا بتونه با لذت تمام تمرین های خودشو پیش ببره. در واقع همین رنگ صدا هست که از همین سنین پایین، گوش و ذهن موسیقی نوآموز رو شکل میده.
- بدنه ی ساز نه تنها در کاربرد فیزیکی اهمیت داره، بلکه در شکل گیری صدای تولید شده از اسپیکرهای پیانوهای دیجیتال نقش مهمی داره. این مورد، در برندهای مختلف پیانو دیجیتال تنوع زیادی داره.
انتخاب یک محصول برای خرید، در کشورهای مختلف به تبع فرهنگ بیزنس اونجا تفاوت هایی باهم پیدا میکنه. مثلاً در ایران وقتی کسی ماشین میخره، بیشتر از اینکه به نیاز و استفاده ی خودش از اون ماشین فکر کنه، به فروش اون هم فکر میکنه (که فردا خواستم بفروشم، آیا اینو از من میخرند، یا بازار نداره!). برای همین من در این مورد نمیتونم کمک کنم.
در ایران گویا پیانو دیجیتال های یاماها فروش زیادی داره، که حالا نمیدونم بخاطر چی بوده. ولی ما در اروپا برای سطح Beginner معمولاً از مدل های کاسیو پیشنهاد میکنیم. چون ضمن ارزان تر بودن نسبت به یاماها، همون کارآیی ها رو هم داره. مثلاً مدلی هست که برای سنین 5-7 بیشترین فروش رو اینجا داره. و یا که در واقع برادر بزرگ Privia PX-770 محسوب میشه. و بعدها که بزرگتر و حرفه ای تر شد، یک پیانوی حیقی میخره، چون برای یک پیانیست حرفه ای، هیچ پیانویی مثل یک پیانوی میکانیکی نیست.
مشاهده پیوست 181980
مشاهده پیوست 181981
در این دو مدل کاسیو، رنگ صدا و تاچ یکی هستند، ولی بدنه ی اونها فرق میکنه. بعلاوه اینکه AP-470 یکسری امکانات جزئی هم بهش اضافه شده (از جمله ضبط مستقیم صدا با قرار دادن یک فلش مموری در USB). در بدنه ی AP-470 جعبه رزونانس تغییر پیدا کرده و بیشتر شبیه پیانو آپ رایت حقیقی طراحی شده که یک دریچه ی صدا روی اون هست. هرچند که این موضوع آنچان هم برای نیاز یک نوآموز 7 ساله ضروری نیست.
من نمیدونم قیمت این دو مدل در ایران چند هست، و آیا اصلاً وجود داره یا نه. ولی در اروپا بیشترین فروش رو نسبت به سایر برندها برای نوآموزان دارن. البته این به معنی این نیست که مدل های یاماها خوب نیستند! پیانو دیجیتال های یاماها از بهترین ها هستند، ولی مدل های کاسیو با قیمت های پایین تر همون امکانات رو در اختیار هنرجو قرار میدن.
این دو کاسیو از مدل هایی که شما سوال کرده بودید جدیدتر هست، به غیر از یکی:
کلاً سری CLP یاماها برای کسانی ساخته شده که دیگه میخوان ساز رو در بچگی بخرند و تا بزرگسالی استفاده کنند و دیگه نرن سراغ پیانو میکانیکی. سری CLP-745 جدید ترین مدل این سری هست که کاملاً ویژگی های یک پیانو حقیقی آپرایت رو برای کسی که جلوش نشسته ارایه میکنه، حتی دیزاین بدنه ی اون.
شما میتونی یکی از این مدل های کاسیو رو برای دخترت تهیه کنی، و بعدها (شاید 20 سال بعد) یک پیانوی میکانیکی حقیقی بخری (یا خودش بخره!).
و اگر میخوای یکبار برای همیشه خرید کنی، Yamaha CLP-745 مناسب ترین انتخاب میتونه باشه.
حالا این شما هستی که شرایط خرید و فروش در ایران رو بهتر میشناسی و میتونی دقیق ترین تصمیم گیری رو بکنی.
هر دوی اینها پیانوهای خوبی هستند، فقط هر کاربری با توجه به اهداف و نیازی که داره انتخابش رو انجام میده.با درود و سپاس مجدد
بنظرم csp 170 هم باید مدل جدیدی از برند یاماها باشه
درسته?
ضمن سپاس مجدد از جنابعالیهر دوی اینها پیانوهای خوبی هستند، فقط هر کاربری با توجه به اهداف و نیازی که داره انتخابش رو انجام میده.
CLP 745 در تابستان 2020 در 5 رنگ مختلف به بازار عرضه شد. صدای این مدل "شبیه سازی" نیست، نمونه برداری (سمپلینگ) هست. این یعنی اینکه صدای پیانویی که شنیده میشه، "شبیه" صدای پیانو نیست، بلکه صدای ضبط شده از نُت های خودِ پیانو حقیقی هست. نمونه برداری شده از دو مدل پیانو حقیقیِ "بوسندورفر ایمپریل" و " یاماها CFX" هست. (قیمت بوسندورفر رو اگر در ببینی، متوجه میشی که در مورد چه پیانویی داریم صحبت میکنیم!). صدابرداری هم توسط میکروفونهای معمول استودیویی انجام نشده، با تکنولوژی Binaural انجام شده که نزدیک ترین روش صدابرداری با شنوایی انسان هست و میتونی در این مورد سرچ کنی در وب و اطلاعات کسب کنی. البته این دو پیانو تنها سازهای مدل CLP 745 نیستند، 36 صدا و ساز مختلف ازجمله الکتریک پیانو، اورگان، سه نوع پیانوی مختلف و غیره هم داره که حالا موضوع ما نیست.
ضبط صدا با فلش مموری از طریق USB، سیکوئنسر 16 ترَک برای ضبط پروژه های شخصی با چند ساز، چاپ مستقیم نُت از طریق ارتباط با پرینتر، اتصال مستقیم با گوشی با لاین خروجی از گوشی، اتصال بلوتوثی با تبلت گوشی و کامپیوتر و استفاده از اَپ های مربوطه، امکانات دیگه ای هستند که در CLP 745 وجود داره.
CSP 170 در تابستان 2017 در سه رنگ به بازار اومد. صداهای پیانوی این مدل هم مثل CLP 745 نمونه برداری از همون دو پیانو هست. غیر از این پیانوها، صدای 700 ساز مختلف هم در بانک صدای مدل CSP 170 گنجانده شده که اینها دیگه نمونه برداری شده نیستند، شبیه سازی شده هستن. این مدل هم سیکوئنسر 16 ترَک داره که از طریق تبلت که با USB متصل میشه به CSP 170، کنترل میشه. در این مدل تمام کنترل ها، دستورها و انتخاب صدا و غیره توسط تبلت باید انجام بشه، چون پنل کنترل فیزیکی در کنار کلید ها رو نداره. برای ارتباط تبلت یا کامپیوتر با این مدل، باید از کابل USB کمک گرفت، چون بلوتوث نداره. ویژگی خاصی که CSP 170 داره استریم لایت هست که یوزر با استفاده از دیدنِ نورهای متحرک آبی و قرمز بطرف کلیدها، روی کلیدها فشار میاره تا نواخته بشن. CSP 170 ظاهراً دیسکانتینیو شده و در حال حاظر دیگه تولید نمیشه. من با سرچی که در سایت های فروش اینجا انجام دادم، به ندرت پیش میومد که این مدل رو داشته باشند. معتبر ترین سایت فروش ساز اروپا () نداشت و نوشته بود دیگه در دسترس نیست برای فروش. من البته براشون ایمیل زدم و دلیل قطع ادامه تولید مدل CSP 170 رو سوال کردم که هنوز جواب نیومده. دیسکانتینیو شدنِ این نوع محصولات بعد از صرفاً 5 سال معمول نیست و عجیبه.
همونطور که میبینی، هر دو مدل امکانات زیادی ارایه میکنند، ولی هرکدوم با گرایشی متفاوت. یکی با تمرکز روی نوازندگی، و دیگری با تمرکز روی پروداکشن موسیقی.
CLP 745 با گرایش به نیاز نوازندگان یا هنرجویان نوازندگی طراحی و ساخته شده. کسانی که میخوان نوازنده ی پیانو بشن (و یا شدند) و از نُت خوانی و نُت نویسی برای نوازندگی میخوان استفاده کنند (مثل هر نوازنده ی پیانو). ولی CSP 170 بیشتر با گرایش به پروداکشن پاپ و راک و جَز طراحی و ساخته شده که هنرجو بیشتر از اینکه نیاز به کار با نُت داشته باشه، تمایل به نواختن بصورت "گوشی" داره. امکانات سیکوئنس و 700 صدای سازهای مختلف در مدل CSP 170 هم با تمرکز بر نوجوانان و جوانانی طراحی شده تا استارت و "آشنایی" کار پروداکشن رو بتونن انجام بدند. در واقع امکانات سیکوئنس مدل CSP 170 برای پروداکشن جدّیِ موسیقی در سطح حرفه ای کافی نیست و پرودیوسرهای حرفه ای با استفاده از نرم افزارها و سخت افزارهای خاص حرفه ی خودشون کارشون رو انجام میدند، که CSP 170 در مقایسه با اونها محدودیت های بسیاری داره.
با توجه به نیاز یک هنرجوی 7 ساله ی پیانو، بیش از 80 درصد از امکانات هردو مدل فوق، اضافی و بلا استفاده هستند!
دختر شما الآن در مرحله ای هست که وقتی پشت پیانو میشینه، به غیر از فشاردادن کلیدهای پیانو از روی نُت، نیازی نیست که به چیز دیگری فکر کنه. در غیر این صورت پیشرفتی در نوازندگی نخواهد کرد. مخصوصاً امکان استریم لایت چیزیه که انگیزه ی نُت خوانی رو طیِ همین سالهای اولیه کم کم از بین میبره. من البته نمیدونم، شاید هدف شما و معلم موسیقی دختر شما هم از اول بنا رو بر آموزش "گوشی" گذاشتید، نه نُت خوانی. اگر اینطوره، مدل CSP 170 براش مناسب تر خواهد بود.
همونطور که در جواب ایمیل میبینی، سری CSP تولیدش قطع شده و سایت Thomann هم به مشکلاتی در چیپ های این سری اشاره کرده. و این یعنی مشکوک بودن سری CSP. البته من حدس زده بودم، و برای همین ایمیل زدم و سوال کردم تا مطمئن بشم. چون اگر محصول مشکلی نداشته باشه و خوب فروش بره، بعد از 5 سال تولیدشو قطع نمیکنن. البته شما شاید جایی پیدا کردید که از قبل مونده و میفروشه، ولی ریسک خریدش پای خودتونه.ضمن سپاس مجدد از جنابعالی
آموزش بصورت استاندار و نوت خوانی در آموزشگاه معتبر بنام sonat در شهر ساری انجام میشه.
هدفم براساس آینده نگری و اینکه پس از گذشت چندسال و حرفه ای شدن و امکان آهنگسازی و به همراه آن خواندن بوده
بعد از تحقیق متوجه شدم مدل csp از لحاظ نوع و کیفیت صدا و جنس چوبی کلاویه ها و فرآیند NWX با مدل clp 745 مشابه هست
ولی با توجه به اتصال csp به تبلت هوشمند و استفاده از سایر امکانات و همچنین وجود کانکشن میکروفن و قابلیت های همصدایی و غیره بیشتر به این مدل تمایل پیدا کردم.
با سپاس مجدد از راهنمایی و پیگیری جنابعالیهمونطور که در جواب ایمیل میبینی، سری CSP تولیدش قطع شده و سایت Thomann هم به مشکلاتی در چیپ های این سری اشاره کرده. و این یعنی مشکوک بودن سری CSP. البته من حدس زده بودم، و برای همین ایمیل زدم و سوال کردم تا مطمئن بشم. چون اگر محصول مشکلی نداشته باشه و خوب فروش بره، بعد از 5 سال تولیدشو قطع نمیکنن. البته شما شاید جایی پیدا کردید که از قبل مونده و میفروشه، ولی ریسک خریدش پای خودتونه.
چقدر خوب که یه جای استاندارد برای آموزشش پیدا کردی. ظاهراً شما با توجه به یکسری امکانات فرعی که در CSP پیدا کردی، جذبش شدی. امکاناتی که به درد امروزِ بچه ی شما نمیخوره. مگر اینکه برای خودت بخوای بخری (چون شما خودت هم موسیقی کار میکنی). در این صورت کلاً کِیس شما رو باید از اول بررسی کنیم، برای استفاده ی شما!
من نمیدونم شما چطور آینده ی بچه خودت رو در ارتباط با موسیقی حدس زدی که حتی برای خوندنش در 20 سال بعد، از الآن امکاناتِ کانکشن میکروفون رو هم در نظر گرفتی. یک امکان کاملاً فرعی که معلوم نیست در تکنولوژی آینده هم به درد خواهد خورد، یا نه. بچه ی شما در آینده شاید بخواد فقط نوازنده کیبورد بشه، شاید یه پیانیست کلاسیک، شاید فقط یه آهنگساز، شاید فقط یه خواننده، و شاید هم هیچکدوم. چیزی که از الآن هیچکس نمیتونه حدس بزنه، حتی خود بچه ی شما. نیاز امروز بچه شما به مراتب ضروری تر از حدس من و شما در مورد آینده ی اونه. مخصوصاً که این موضوع ظاهراً بقدری در خانواده شما جدی هست که به هرحال 2 سال پیش وقتی 5 ساله بوده شما اونو برای آموزش استاندارد با نُت خوانی گذاشتید.
نیاز امروز بچه ی شما (با توجه به استانداردهای آموزشی برای این سن) داشتن پیانو با صدای طبیعی، با اکشن طبیعی، با یک صندلی استاندارد پیانو که قابلیت تغییر ارتفاع داشته باشه، و اعتماد به نفس هست. اینها نیاز امروز بچه ی شماست در ارتباط با آموزش پیانو. سایر امکانات فرعی پیانو، چیزهاییه که براحتی میتونه حواس و انگیزه ی بچه ی شما رو از هدف اصلی (نواختن) دور بکنه. بچه ی شما در آینده در هر زمینه ای از موسیقی بخواد فعالیت بکنه، به یک پیانوی خوب نیاز خواهد داشت، ولی برای سایر امکانات فرعی، نه برای هر رشته ای در موسیقی. و اون اعتماد به نفس رو موقعی خوب میتونه بدست بیاره که حس کنه موسیقی و خودش آنچنان ارزش و اهمیت جدی داره که باباش مختص اون یک ساز خریده (نه اینکه یک ساز خریده که باباش هم بخواد خودشو با اون شریک کنه!).
به امید موفقیت بچه ی شما و تمام بچه ها.
همونطور که در جواب ایمیل میبینی، سری CSP تولیدش قطع شده و سایت Thomann هم به مشکلاتی در چیپ های این سری اشاره کرده. و این یعنی مشکوک بودن سری CSP. البته من حدس زده بودم، و برای همین ایمیل زدم و سوال کردم تا مطمئن بشم. چون اگر محصول مشکلی نداشته باشه و خوب فروش بره، بعد از 5 سال تولیدشو قطع نمیکنن. البته شما شاید جایی پیدا کردید که از قبل مونده و میفروشه، ولی ریسک خریدش پای خودتونه.
چقدر خوب که یه جای استاندارد برای آموزشش پیدا کردی. ظاهراً شما با توجه به یکسری امکانات فرعی که در CSP پیدا کردی، جذبش شدی. امکاناتی که به درد امروزِ بچه ی شما نمیخوره. مگر اینکه برای خودت بخوای بخری (چون شما خودت هم موسیقی کار میکنی). در این صورت کلاً کِیس شما رو باید از اول بررسی کنیم، برای استفاده ی شما!
من نمیدونم شما چطور آینده ی بچه خودت رو در ارتباط با موسیقی حدس زدی که حتی برای خوندنش در 20 سال بعد، از الآن امکاناتِ کانکشن میکروفون رو هم در نظر گرفتی. یک امکان کاملاً فرعی که معلوم نیست در تکنولوژی آینده هم به درد خواهد خورد، یا نه. بچه ی شما در آینده شاید بخواد فقط نوازنده کیبورد بشه، شاید یه پیانیست کلاسیک، شاید فقط یه آهنگساز، شاید فقط یه خواننده، و شاید هم هیچکدوم. چیزی که از الآن هیچکس نمیتونه حدس بزنه، حتی خود بچه ی شما. نیاز امروز بچه شما به مراتب ضروری تر از حدس من و شما در مورد آینده ی اونه. مخصوصاً که این موضوع ظاهراً بقدری در خانواده شما جدی هست که به هرحال 2 سال پیش وقتی 5 ساله بوده شما اونو برای آموزش استاندارد با نُت خوانی گذاشتید.
نیاز امروز بچه ی شما (با توجه به استانداردهای آموزشی برای این سن) داشتن پیانو با صدای طبیعی، با اکشن طبیعی، با یک صندلی استاندارد پیانو که قابلیت تغییر ارتفاع داشته باشه، و اعتماد به نفس هست. اینها نیاز امروز بچه ی شماست در ارتباط با آموزش پیانو. سایر امکانات فرعی پیانو، چیزهاییه که براحتی میتونه حواس و انگیزه ی بچه ی شما رو از هدف اصلی (نواختن) دور بکنه. بچه ی شما در آینده در هر زمینه ای از موسیقی بخواد فعالیت بکنه، به یک پیانوی خوب نیاز خواهد داشت، ولی برای سایر امکانات فرعی، نه برای هر رشته ای در موسیقی. و اون اعتماد به نفس رو موقعی خوب میتونه بدست بیاره که حس کنه موسیقی و خودش آنچنان ارزش و اهمیت جدی داره که باباش مختص اون یک ساز خریده (نه اینکه یک ساز خریده که باباش هم بخواد خودشو با اون شریک کنه!).
به امید موفقیت بچه ی شما و تمام بچه ها.
درودبا سلام مجدد خدمت شما استاد بزرگوار
سوالی که ذهنم را مشغول کرده, در ایران اکثر اساتید پیشنهاد خرید پیانوی آکوستیک را می دهند و نظر مثبتی روی دیجیتال ندارن! با توجه به اینکه خودتان هم در مورد قابلیت و شبه سازی نزدیک مدل clp 745 با آکوستیک فرمودین. و حتی عنوان میکنن پیانو دیجیتال حداکثر برای ۴ الی ۵ سال شخص نوازنده رو ساپورت و راضی نگه می داره و پس از آن حتما باید آکوستیک تهیه بشه. در این مورد اگر راهنمایی بفرمائید ممنون میشم.
امروز با یکی از بستگان که خودشان مدرس پیانو هستن در مورد خرید پیانو صحبت کردم. ایشان گفتند سری جدید clp شاهکار یاماها و بسیار شیک و مجلسی می باشد. ولی اگر خودم بخوام انتخاب بکنم با پول کمتر مدل ydp 164 رو انتخاب میکنم که تقریبا همان کارایی و امکانات clp را دارد. ممنون میشم نظر خودتان را در این مورد بفرمائید. با سپاس فراواندرود
نه اینطوری هم که میگن نیست. هنرجوها با انگیزه ها و اهداف متفاوتی وارد آموزشگاه موسیقی میشن و یا معلم پیانو میگیرن. برای همه ی اونها که نمیشه یه نسخه پیچید. نظر اون اساتید در مورد هنرجویانی صدق میکنه که:
1- مختصاً میخوان نوازنده ی پیانو کلاسیک بشن (این پیانیست ها کسانی هستن که غیر از قطعات تاریخ موسیقی کلاسیک هیچ چیزی نمیزنن، اون هم فقط در سالن های بزرگ خاص کنسرتو ها و رسیتال ها).
2- در همون مسیرِ نوازندگی کلاسیک هم طرف به مرحله ای برسه که دیگه معلم نداره، و در این مسیر، یه روزی "خودش" متوجه بشه که این پیانو دیجیتال نمیتونه بعضی از نوانس های ظریف قطعات کلاسیک رو ساپورت کنه حین نواختن. اساساً در این مورد تعیین کردن زمان معیّن مثل 4 سال 5 سال و غیره بی منطق هست. چون رسیدن به اون مرحله که خودش تشخیص بده، از نوازنده تا نوازنده خیلی فرق میکنه.
ولی خارج از این دو مورد، طرف میتونه از همین پیانو دیجیتال ها تا 150 سالگی بی هیچ کمبودی استفاده بکنه! مثلاً بخواد نوازنده پیانو پاپ بشه، تنظیم موسیقی بکنه، آهنگسازی بکنه، کار سانگرایتینگ انجام بده، در استودیوهای ضبط موسیقی بنوازه، . . .
با این حال چیزی که بدیهیه، اینه که در صورت داشتن بودجه ی کافی، و همینطور مکان شخصی برای تمرین های روزانه (بطوری که صدای تمرینات مزاحم دیگران نشه)، از همون اول داشتن پیانو اکوستیک جای بحث نداره.
من در ارتباط با کِیس شما هر نظری داشتم قبلاً نوشتم و هیچ نظر دیگه ای ندارم. دوستان دیگه میتونن راهنمایی کنند.امروز با یکی از بستگان که خودشان مدرس پیانو هستن در مورد خرید پیانو صحبت کردم. ایشان گفتند سری جدید clp شاهکار یاماها و بسیار شیک و مجلسی می باشد. ولی اگر خودم بخوام انتخاب بکنم با پول کمتر مدل ydp 164 رو انتخاب میکنم که تقریبا همان کارایی و امکانات clp را دارد. ممنون میشم نظر خودتان را در این مورد بفرمائید. با سپاس فراوان