دم شما گرم تا حالا ندیدم کسی به این خوبی توضیح بده . اگه ممکنه مثالهای بیشتری بزنید . یا کتابی در این رابطه که چجوری میشه از این آکورد ها میشه استفاده کرد معرفی کنید . اگه در مورد نتهای خارج از گام یا آکوردی که یک نتش خارج از گام هست اطلاعات بدید کلی ممنون میشم
البته تایپک های مرتبط با کتب موسیقی داریم تو سایت که میتونین مراجعه کنین.به هرحال کتاب هارمونی والتر پیستون هست که واقعا کامل و مفید .البته اگه در کنار استاد کار کنین و در غیر اینصورت یکمی کار واستون سخت میشه.اموزش علم هارمونی و وصل کورد ها نیازمند اینه که یه ساز کلاویه ای داشته باشین و تمام نکته ها رو روی ساز لمس کنید.
کورد ها مهمان میتونن از همون دسته باشن.در فرمول هارمونیک پست اول ،کورد ماقبل اخر که دو ماژور 7 باشه نتی داره که در تنالیته نیست.و اون نت سی بمل هست که کورد ما رو تبدیل به یک نمایان ثانویه برای تنالیته مقصد کرده.(که فا مازور باشه)
پس نمایان ها ثانویه.کورد های قرضی.این ها مثال های از نت های بیگانه با تنالیته هستن.
یه فرمول هارمونیک ساده:
Am Dm
E Am Am
A Dm
از کورد لا مینور شروع کردیم به کورد درجه چهارم رفتیم و بعد درجه پنجم و حل به کورد تنیک.خب اینجا به طور موقت نت سل رو نیم پرده بالا بردیم تا به سوی لا که نت اصلی کورد تنیک ما باشه فرود بیایم.اما روی سرکلید این تنالیته هیچ دییز و بملی نیست و سل دییز هم فقط در همین میزان علامت دییز میگیره.شاید بشه گفت تقریبا نتیست مهمان برای کمک به ایجاد یک فرود که مد مینور ما رو تبدیل میکنه به مینور هارمونیک میکنه و بیشتر دقت کنید که این نت قرار نبوده که از ابتدا دییز باشه و فقط جایی دییز میشه که نمایان استفاده شده (معمولا)
اما در ادامه ما دوباره از تنیک که لامینور باشه شروع کردیم و وصل شدیم به لا ماژور .خب در این کورد نت دو تبدیل میشه به دو دییز.
دو دییز در تنالیته ما نبود ما اینجا فقط این نت رو نیم پرده بالا بردیم که در وصل لا مینور به ر مینور یک فرود موقت داشته باشیم.همونطور که میدونین(یعنی باید بدونید)لا ماژور میتونه کورد نمایان تنالیته ر مینور باشه.از این فرمول هارمونیک هم در موسیقی پاپ زیاد استفاده میشه.
این ها فقط مثال هایی بسیار جزئی از کورد های قرضی بودن.