به قول یکی از موسیقیدانان بزرگ پاساژها برای موسیقی پاپ مثل سقف برای یک خونه هستند. در همین ابتدای مطلب این سخن مارو با اهمیت پاساژ در موسیقی پاپ اشنا میکنه. تو این پست میخوام در مورد پاساژ صحبت کنم که احساس کردم جاش تو سایت خالیه و نظر شما دوستان هم بدونمو. ابتدا یکی از تعاریف معمول پاساژ رو میگم. پاساژ عبارت است از تغییری که در پرکاشنها (درام) یا ملودی های یک قطعه ایجاد میشه به طوری که فضای آهنگ رو از یک نواختی در میاره. این طور که از این تعریف نیز معلولم میشه اصولا پاساژ ها به دو گونه هستند. 1-پاساژ ریتم: که به گونهای ساخته میشه تا تغییری در ریتم اصلی موزیک (درامها) ایجاد کنه و متداول ترین نوع پاساژ است. 2-پاساز ملودی: این نوع پاساژ به گونه ای پرداخته میشه که تغییری رو در ریتم صداهای اکور یا هارمونی قطعه ایجاد کنه. پس همینطور که از این تعریف نیز برداشت میشه پاساژهای ملودی نیز به دو گونه پاساز در صداهای اکور و پاساز در هارمونی هستند. و خود این دو گونه نیز به دو مدل محسوس و نا محسوس تقسیم میشن. دوستان آیا این مطلب طرفدار داره؟ آخه میدونید خیلی باید بنویسم و حرف برای گفتن خیلی دارم و دوست ندارم مطالبی بنویسم که طرف دار نداره. نظراتتون رو تو همین پست بزارین. امیوارم خوشتون بیاد و بنده حقیرم بتونم هر چند کم کمکی به دوستان کرده باشم.:smile (70):