ای کاش فصلش رو هم میگفتی تا بدونیم کدوم فصل هست!تمرین 6 کتاب منصوری منظورم هست.
گمونم من اشتباه فهمیدم مسعله رو .ممنون کویرسر کلید یه فا فقط دیز هست
درستش همونه . فا دیز توی همون دو تاگ هست که گفتی.من فکرم رفت به اسم گام که گفتن فا دیز .حالا خدا کنه من درست فهمیده باشم
این توی سل ماژور هست که خواسته انتقال بدید ظاهراً. سل و لا هم بکاره و فقط توی یک میزان دیز گرفتند. این به معنی این نیست که تونالیتش عوض شده یا یه چیز دیگه هست. وقتی یک ملودی تونال با یک سرکلید مشخص نوشته میشه، این به معنی این نیست که استفاده از سایر نت های غیر از اون نتالیته ممنوع هست. به نسبتِ تمی که از اون اول نوشته میشه، میشه از سایر نت ها هم "بصورت موقتی" استفاده کرد و بعد برگشت سر جای خودش. کما اینکه میبینی در میزان ششم، همون سل و لا دوباره بکار شدند. در ضرب آخر میزان پنجم اومده یک حرکت کروماتیک انجام داده و حتی از سل و لای بکار هم استفاده کرده.ممنون از همه دوستان.سوال 6 به بعد تمرین صفحه 160(فصل فاصله2) کتاب منصوری رو من مشکل دارم . کتاب پورتوراب رو هم خوندم اون هم چیز زیادی در این مورد نگفته.
اتفاقا من خودمم روی همین سل ماژور شک داشتم و کنارش هم نوشتم ولی بعد پاک کردم.نمیدونم چرا این استدلال رو با خودم کردم که اگه سل ماژور باشه چرا سل و لا رو بکار نگذاشته.بعد هم کلا گیج شدم
اینم عکس همین سوال هست.حالا شما که زحمت کشیدین و گام رو فهمیدید بیان همین تمرین رو با روش خودتون توضیح بدید و ما رو هم از گیج شدن دربیارید.
خب ملودی رو جایی منتقل کن که مثلاً همه ی "سل"ها بیافتند روی "دو". یعنی سه و نیم پرده پایین تر. نه فقط سل، همه ی نت ها. سرکلید دیز روی فا رو هم حذفش کن. توی تمرین بعدی هم ملودی رو نیم پرده پایین تر بنویس. یعنی نتی که لابمل بوده روی سل بیافته، و ایضاً همه ی نت ها.آره تمرین در مورد انتقال تونالیته هست.تو سوال هم گفته همین ملودی رو به تونالیه دو ماژور تغییر بدید.حال از کجا باید بفهمیم که نت ها رو با چه فاصله ای انتقال بدیم که از سل ماژور به دو ماژور تغییر کنه؟یا تو تمرین بعدیش زده تونالیته لا بمل ماژور رو به تونالیته سل ماژور انتقال بدیم.
پیشاپیش ممنون.
اگه خودش یه طور دیگه حل کرده که جوابش فرق میکنه، شاید اصلاً موضوع یه چیز دیگه هست. چون توی همون تصویری هم که فرستادی من اولین باره میبینم نوشته "دو بزرگ". معمولاً میگیم انتقال یا Transpose از سل ماژور به دوماژور (مثلاً).دقیقا منم همین رو بدست آوردم.بقیه ی تمارین رو هم طبق روش شما تونستم حل بکنم.فقط نمیدونم چرا منصوری لقمه رو چرخونده تو مثال هایی که حل کرده .(البته این احتمال رو هم میشه داد که اون روش ها برای جای دیگه شاید کاربرد داشته باشه.بازم نمیدونم)
بازم تشکر بابت راهنمایی و فایل های پیوستت فرهود جان.
این 7 عکس رو به ترتیب بخونید.تمام مطلبی هست که در مورد انتقال در این فصل گفته شده است.همین طور که میبینید 4 روش رو توضیح داده ولی هیچکدومش رو من نتونستم تو این تمرینش به کار ببرم.(نمیدونم شاید مطالب برای من کج فهمی شده بود).بازم خودتون چک کنید و نظرتون رو در مورد این 4 روش کتاب بگید.اگه خودش یه طور دیگه حل کرده که جوابش فرق میکنه، شاید اصلاً موضوع یه چیز دیگه هست. چون توی همون تصویری هم که فرستادی من اولین باره میبینم نوشته "دو بزرگ". معمولاً میگیم انتقال یا Transpose از سل ماژور به دوماژور (مثلاً).
\من اولین باره میبینم نوشته "دو بزرگ". معمولاً میگیم انتقال یا Transpose از سل ماژور به دوماژور (مثلاً).
استفان عزیز من اونجور که فهمیدم این کتاب هایی که برای تئوری نوشته شدن یا بعضی مباحثشون سطح بالاست یا نیاز به استاد و مدرس داره.چون بنده هم همین کتاب و همچنین کناب آقای پورتراب رو خوندم و چون نتونستم کامل مطالب رو جمع بندی و هضم کنم مجبور شدم برم سر کلاس تئوری و سلفژ.نمیدونم شاید مطالب برای من کج فهمی شده بود
البته کتاب های عناصر موسیقی رالف تیورک و تئوری کاربردی موسیقی سحر ایوز محمدی در این زمینه بسیار مفید هستند و به صورت خودآموز هم میشه اونا رو مطالعه کرد، بخصوص دومی که از نظر من بهترین کتاب تئوری موجود در ایرانه..پیشنهاد بنده اینه شما هم چنین کاری کنید چون بدون استاد یا راهنما و مدرس نمیشه موسیقی رو در خانه با کتاب آموخت.
من تمام اون صفحات رو خوندم. موضوع همون "انتقال" (Transpose) هست. اومده چند روش مختلف رو برای انتقال ارائه کرده که در واقع به همین چند روش هم ختم نمیشه. هر کسی روش خودشو داره. من برای "انتقال" اول میام تمام نت ها رو از اول تا آخر به فاصله ی مورد نظر تغییر میدم و مینویسم همه رو؛ بعد میام همه ی نت ها رو به لحاظ Accidental (علامتهای عرضی) چک میکنم که تغییرات دیز، بمل و بکار بودن اونها رو تصحیح کرده باشم. همین. خیلی هم روش سریعیه برای من و این روش رو توی این کتاب ننوشته. یکی از دوستان پیانیست من میگفت با دیدن نُتها تصاویر کلیدهای پیانو رو تصور میکنم و با دیدن اون تصویر در ذهنم میام راحت روی نُت جدیدی رو که میخوام منتقل میکنم و مینویسم. این هم روش اون بود. الآن که دیگه خیلی ها از نرم افزار برای انتقال استفاده میکنن. سوت ثانیه!این 7 عکس رو به ترتیب بخونید.تمام مطلبی هست که در مورد انتقال در این فصل گفته شده است.همین طور که میبینید 4 روش رو توضیح داده ولی هیچکدومش رو من نتونستم تو این تمرینش به کار ببرم.(نمیدونم شاید مطالب برای من کج فهمی شده بود).بازم خودتون چک کنید و نظرتون رو در مورد این 4 روش کتاب بگید.