بیس روی کیک

شروع موضوع توسط MOHAMMAD ADHAMI ‏24/6/12 در انجمن گفتگوی عمومی درباره آهنگسازی

تاپیک بیس روی کیک تالار گفتگوی عمومی درباره آهنگسازی در persian-music.org.

  1. MOHAMMAD ADHAMI

    MOHAMMAD ADHAMI عضو سایت

    تاریخ عضویت:
    ‏11/4/12
    ارسال ها:
    1,605
    محل سکونت:
    QOM CITY
    امتیازات:
    +328 / 0 / -0
    نرم افزار:
    adobeaudition
    سلام.خسته نباید.سوال خیلی مهمی دارم.من میخوام مثلا در یه آهنگم بیس و کیک همزمان زده بشن.به قول معروف میخوام بیس روی کیک بشینه و چون بیس و کیک فرکانس های بمشون اکثرا مشترکه میخواستم ببینم چزوری باید این کار و زیبا کرد؟در اکولایزر مثلاچیکار کنم که؟یا هرچیز دیگه.مرسی
     
  2. poorya nadery

    poorya nadery عضو سایت هنرمند

    تاریخ عضویت:
    ‏8/3/10
    ارسال ها:
    706
    محل سکونت:
    ايران-سنندج
    امتیازات:
    +677 / 0 / -0
    نرم افزار:
    flstudio
    سلام
    من یه اموزشی رو گذاشتم واسه دوستان با عنوان میکس کیک که حالا نیست فکر کنم انتقال دادن پست بنده
    رو واسه همین خودم هم جاش رو نمیدونم خیلی می تونست کمکتون کنه
    پیداش کردم اینم لینکش

    اما یه توضیحی رو بدم که همزمان اجرا شدن کیک و بیس خیلی مشکلات به وجود میاره از جمله مخلوت شدن فرکانسهای کیک و بیس باعث خفگی کیک میشه یا برعکس
    که باید تمام رنجهای فرکانسی بیس رو در نظر بگیریم و در رنجی که احساس شد فرکانسها با هم به قولی قاتی میشن اون فرکانسها رو کات کنیم با اکولایزر :smile (73):

    ببخشید پست پشت سر هم زدم اما مشکل داره من لینک و میزاشتم اما قرار نمی گرفت به هر حال
    اینم لینک اموزش میکس کیک

    https://www.persian-music.org/17133-اموزش-میکس-کیک-استاندارد.html
     
    آخرین ویرایش توسط یکی از مدیران: ‏24/6/12
    • خوشم اومد خوشم اومد x 1
  3. ایمان احمدزاده

    ایمان احمدزاده مدیر ارشد مرجع تخصصی موسیقی ایران تیم مدیریت مدیر ارشد

    تاریخ عضویت:
    ‏27/8/09
    ارسال ها:
    1,687
    جنسیت:
    مرد
    شغل :
    آهنگساز٬ تنظیم کننده٬ صدابردار
    محل سکونت:
    تهران - استودیو بسامد
    امتیازات:
    +2,604 / 1 / -2
    نرم افزار:
    cubase, logic
    برای میکس کیک و بیس مهمترین مسئله مقدار LOw Cut بیس هست، به این صورت که شما میبینید که کیک شما توی چه محدوده ای هست، بعد باید مرزی بین کیک و بیس مشخص کنید که از اون حد به پائین فرکانسهای پائین بیس کات یا تضعیف بشه

    توی این مرحله از میکس به دقت باید آنالایزر رو چک کنید و از گوشهاتون کمک بگیرید
     
    • خوشم اومد خوشم اومد x 1
  4. faham

    faham عضو سایت هنرمند

    تاریخ عضویت:
    ‏13/9/11
    ارسال ها:
    97
    محل سکونت:
    تهران
    امتیازات:
    +80 / 0 / -0
    نرم افزار:
    cubase
    سلام
    دوست من فاندامنتال کیک از 80 هرتز صدا داره تا 200 -250 و بیس از 100-150 تا حدود 400هرتز. ابته باز ربط به جنس صداهات هم داره. یکی از مهمترین نکات در رفع این مشکل اینه که شما در هر محدوده فرکانسی که یکیشون (مثلا کیک)رو تقویت می کنی باید اون یکی (حالا باس) رو تضعیف کنی و هر جا که فاندامنتال فرکانسی رو تضعیف کردی، بری و هارمونیک هاش رو تو فرکانس های بالاتر تقویت کنی که صدا لاغر نشه. که این نیاز به مطالعه و شناخت دقیق فرکانس های فاندامنتال و هارمونیک های متفاوت اون ها داره. موفق باشی.
     
    • خوشم اومد خوشم اومد x 1
  5. MOHAMMAD ADHAMI

    MOHAMMAD ADHAMI عضو سایت

    تاریخ عضویت:
    ‏11/4/12
    ارسال ها:
    1,605
    محل سکونت:
    QOM CITY
    امتیازات:
    +328 / 0 / -0
    نرم افزار:
    adobeaudition
    سلام.با تشکر فراوان از دوستان بسیار خوب و عزیزم.یه سوال دیگه.حالا اصلا این کاری که میکنم درست هست؟مثلا واسه آهنگ شادم میخوام بیس رو رو کیک بزارم.اصلا اصولیه؟
     
  6. poorya nadery

    poorya nadery عضو سایت هنرمند

    تاریخ عضویت:
    ‏8/3/10
    ارسال ها:
    706
    محل سکونت:
    ايران-سنندج
    امتیازات:
    +677 / 0 / -0
    نرم افزار:
    flstudio
    ببینید هیچ قانونی مبنی بر اینکه در این حالت باید بیس رویه کیک باشه رو نداریم بستگی به سلیقه خودتون
    و نحوه تنظیم و چیدمان نتهاتون داره !! هیچ مشکلی نداره اگر در صورتی باشه که به کار بیاد
    و کار رو ضایع نکنه حالا نمیدونم چه اسراریه که حتما بیس رو کیک باشه!!!؟
    البته گفتم که سلیقه ی هستش اما فقط برام سوال پیش اومد که چرا انقدر مسری که بیس رو کیک باشه؟
     
    • خوشم اومد خوشم اومد x 1
  7. Hamidreza Mehrfar

    Hamidreza Mehrfar مدیر ارشد تیم مدیریت مدیر ارشد

    تاریخ عضویت:
    ‏17/10/09
    ارسال ها:
    992
    محل سکونت:
    بین خط دوم و سوم حامل
    امتیازات:
    +1,575 / 0 / -0
    نرم افزار:
    cubase
    دوست عزیزم آقای احمدزاده پاسخ درستی دادند
    ضمن اینکه سایدچین رو فراموش نکنید،چون الان تا اسم سایدچین میاد همه یاد بالا پایین شدن صدای پد میفتن!
    ولی یکی از استفاده های مهم از ساید چین در میکس هست
     
    • خوشم اومد خوشم اومد x 3
  8. poorya nadery

    poorya nadery عضو سایت هنرمند

    تاریخ عضویت:
    ‏8/3/10
    ارسال ها:
    706
    محل سکونت:
    ايران-سنندج
    امتیازات:
    +677 / 0 / -0
    نرم افزار:
    flstudio
    میشه بیشتر توضیح بدی حمید جان!!؟
    من درست متوجه نشدم اگر منظورتون سایدچین بیس هستش که در این صورت اجرای هم زمان
    بیس و کیک بی معنی میشه !!
     
  9. kaveh79

    kaveh79 عضو سایت هنرمند

    تاریخ عضویت:
    ‏6/8/11
    ارسال ها:
    265
    محل سکونت:
    تهران
    امتیازات:
    +304 / 0 / -0
    نرم افزار:
    cubase, sonar, soundforge
    یک راه کارامد دیگه هم هست و اون ایجاد کمی اختلاف در پرسپکتیو افقی هست. یکی از این دو رو خیلی کم (حداکثر 10 درصد) به چپ و دیگری رو همون اندازه به راست پن کنید. البته از اکولایز هم نباید غفلت بشه و این یک روش کمکی برای تفکیک بهتر بحساب میاد.
     
  10. HECTRUM

    HECTRUM مدیر تالار آهنگسازی تیم مدیریت مدیر تالار

    تاریخ عضویت:
    ‏20/1/11
    ارسال ها:
    468
    جنسیت:
    مرد
    محل سکونت:
    تـهــران
    امتیازات:
    +2,038 / 0 / -0
    نرم افزار:
    ableton, wavelab
    ایمان احمدزاده و حمیدرضا و فهام دقیقا به سه تا از مهمترین عوامل در میکس همزمان کیک و بیس اشاره کردند.
    1. High Pass Filter یا همون Low Cut
    2. Sidechain Compression
    3. Frequency Replacement
    اینکه چرا باید کیک و بیس همزمان پردازش بشن فقط بحث سلیقه نیست بلکه در بسیاری از ژانرها به خصوص R&B ما به وفور شاهد همزمان اجراشدن کیک و بیس هستیم که در این حالت غیر از سه موارد بالا کنترل Peak ها به شدت در خروجی یک صدای صاف و هموار توی میکس به ما کمک خواهد کرد.
    1. اغلب بسته به جنس بیس نواحی بین 60 تا 50 مناطق خوبی برای Low Cut بیس هستند اما بر اساس تیمبر بیس این اعداد متغیرند!
    2. Sidechain Compression در این گونه میکس ها بسیار بسیار نقش مهمی رو داره. همونطور که حمید جان گفتند متاسفانه تا اسم سایدچین میاد همه یاد بالا پایین رفتن صدای Pad میوفتن! یا ساده تر بگیم همه سایدچین رو با Ducking اشتباه گرفتند.
    3. EQ هم به طور کل همیشه نقش اساسی داره. همونطور که دوستان میدونن هر گونه افزایش(Boost) در EQ باید با کاهش در سازی که باعث تداخل میشه همراه باشه، که لازمش اینه که حتما باید به محدوده های فرکانسی ادوات به طور کامل مسلط باشید چرا که اصولا Boost همراه با افزایش نویز هست کمانکه هر افزایش ناآگاهانه ای ممکنه ساز دیگه ای رو Mask کنه و ذهن انسان هم Cut رو بیشتر میپسنده!
    نباید فراموش کنیم که در این گونه حالات میکس کیک و بیس در حقیقت یک نقش رو ایفا میکنند و کمی هم اختلاف در پرسپکتیو افقی میتونه تاثیر گذار باشه اما نه همیشه چرا که کیک و بیس دقیقا ادواتی هستند که حتما باید در Center باشند و پنینگ اونها میتونه ...
     
    • خوشم اومد خوشم اومد x 8
  11. poorya nadery

    poorya nadery عضو سایت هنرمند

    تاریخ عضویت:
    ‏8/3/10
    ارسال ها:
    706
    محل سکونت:
    ايران-سنندج
    امتیازات:
    +677 / 0 / -0
    نرم افزار:
    flstudio
    سلام حامد جان این Sidechain Compression رو یکمی بیشتر توضیح میدی؟
    من باز متوجه نشدم چه چیزی ساید چین میشه
     
  12. Hamidreza Mehrfar

    Hamidreza Mehrfar مدیر ارشد تیم مدیریت مدیر ارشد

    تاریخ عضویت:
    ‏17/10/09
    ارسال ها:
    992
    محل سکونت:
    بین خط دوم و سوم حامل
    امتیازات:
    +1,575 / 0 / -0
    نرم افزار:
    cubase
    ببینید شما ساید چین رو با کمپرسور اجرا میکنید
    یعنی طوری که هر بار کیک کوبیده میشه با توجه به سیگنال کیکتون از بیس کاسته شه
     
    • خوشم اومد خوشم اومد x 2
  13. poorya nadery

    poorya nadery عضو سایت هنرمند

    تاریخ عضویت:
    ‏8/3/10
    ارسال ها:
    706
    محل سکونت:
    ايران-سنندج
    امتیازات:
    +677 / 0 / -0
    نرم افزار:
    flstudio
    حمید جان متوجه هستم این موردی رو که شما گفتید خیلی هم اجرا میشه و میشه گفت یه نوع تکنیکه
    اما اگر کسی بخواد همزمان بیس و کیک رو اجرا کنه و تاکید داشته باشه رو اجراشون
    فکر نکنم کار درستی باشه از این تکنیک استفاده کنه چون در این صورت بیس ما خوب شنیده نمیشه
    خیلی از اهنگها رو داریم که بیس و کیک بدون هیچ کاهشی با هم اجرا میشن و هیچ مشکلی هم ندارن
     
  14. Hamidreza Mehrfar

    Hamidreza Mehrfar مدیر ارشد تیم مدیریت مدیر ارشد

    تاریخ عضویت:
    ‏17/10/09
    ارسال ها:
    992
    محل سکونت:
    بین خط دوم و سوم حامل
    امتیازات:
    +1,575 / 0 / -0
    نرم افزار:
    cubase
    پارامترهایی که رو کمپرسور هست برای تنظیم همین هست
    در هر صورت شما وقتی بخواید کیک و بیس رو همزمان داشته باشید باید یک پروسه ای رو انجام بدید
    یا کنترل فرکانس ها با اکولایز مناسب،یا کنترل گین صدا با کمپرس و ساید چین مناسب که نوع کارتون این و تعیین میکنه
    همینطوری که نمیشه کیک و بیس رو همزمان داشت
     
  15. poorya nadery

    poorya nadery عضو سایت هنرمند

    تاریخ عضویت:
    ‏8/3/10
    ارسال ها:
    706
    محل سکونت:
    ايران-سنندج
    امتیازات:
    +677 / 0 / -0
    نرم افزار:
    flstudio
    حمید جان بنده هم این و می گم که رو هوا که نمیشه !!
    بله باید کنترل فرکانسی داشته باشیم اما خب این روش ساید چین کنترل نیست به نظر من!!!!
    یه نوع فرار!!! فرار از مشکل به جای ایستادن و حل کردنش
    گفتم که این تکنیک جای خودش داره من نمی گم که اصلا از این تکنیک استفاده نشه استفاده بشه
    اما نه در این ضمینه چون ما می خوایم کیک و بیس با هم و هم زمان اجرا بشه
    وقتی بیس کاهش پیدا کنه یعنی فقط کیک میمونه این چه نوع همزمانیه!!!
    درست بیس تضعیف میشه نه اینکه کلا به 0 دی بی برسه
    به نظر من کنترل فرکانس ها رو با اکولایزر انجام بدیم بهتر در این ضمینه
     
  16. Hamidreza Mehrfar

    Hamidreza Mehrfar مدیر ارشد تیم مدیریت مدیر ارشد

    تاریخ عضویت:
    ‏17/10/09
    ارسال ها:
    992
    محل سکونت:
    بین خط دوم و سوم حامل
    امتیازات:
    +1,575 / 0 / -0
    نرم افزار:
    cubase
    هر کدومشون یک کاربردی دارند
    شاید تو یک آهنگی شما نخواستید فرکانس های پایین بیس رو کات کنید،شاید تو اون قسمت احتیاج شدیدی به فرکانس های پایین اون بیس داشتید(حالا به خاطر سبک یا هر دلیل دیگه)
    اونوقت مجبوریم با سایدچین تا جایی که میتونیم جلوی رزونانس و تشدید فرکانس و بگیریم
    دقت کنید که بیس کلاً قطع نمیشه،فقط از شدتش کم میشه

    خودتون جواب خودتون رو دادید:
    من هم عرض نکردم نباید اکولایز کرد،گفتم یکی از راه حل ها سایدچین هست،اصلاً هم فرار نیست ;)
     
    آخرین ویرایش توسط یکی از مدیران: ‏25/6/12
    • خوشم اومد خوشم اومد x 3
  17. poorya nadery

    poorya nadery عضو سایت هنرمند

    تاریخ عضویت:
    ‏8/3/10
    ارسال ها:
    706
    محل سکونت:
    ايران-سنندج
    امتیازات:
    +677 / 0 / -0
    نرم افزار:
    flstudio
    بله گفتم که متوجه هستم که چی می گید اما همونطور که گفتم شاید کسی نخواد واسه اینکه
    بیس با کیک زده بشه بلاجبار سایدچین بزاره

    منظور اصلی و کلیم این که دوستانی که می خوان بیس با کیک زده بشه می خوان یه نوع تاکید باشه
    یعنی اینکه با تاکید هر دو اجرا بشه


    با حرفاتون موافقم اما یه موردی رو بگم شاید واستون جالب باشه
    نمی خوام بگم چه شخصی اسم شخص رو حذف می کنم
    (من با یکی از دوستام یه کاری رو اماده کرده بودیم و در یک قسمت از کار از تکنیک ساید چین استفاده کرده بودیم
    اون هم فقط واسه یه بیس کمکی که دقیقه 1.20 اضافه می شود و با کیک زده میشد)
    خیلی جالبه که وقتی گذاشتیمش رو سایت های مختلف حتی همین سایت خودمون پرژِن
    دوستانی از میکس ایراد می گرفتن و می گفتن کیکت بیس رو خفه می کنه
    بنده هم مونده بودم که چی بگم واقعا چی می گفت !!؟
    بعضی ها انقدر از قافله عقبند که فکر می کردند مشکل میکسه:smile (70):
     
  18. ایمان احمدزاده

    ایمان احمدزاده مدیر ارشد مرجع تخصصی موسیقی ایران تیم مدیریت مدیر ارشد

    تاریخ عضویت:
    ‏27/8/09
    ارسال ها:
    1,687
    جنسیت:
    مرد
    شغل :
    آهنگساز٬ تنظیم کننده٬ صدابردار
    محل سکونت:
    تهران - استودیو بسامد
    امتیازات:
    +2,604 / 1 / -2
    نرم افزار:
    cubase, logic
    دوست عزیز هر کس پیشنهاد و نظر خودش رو در رابطه با این سوال میگه، نیازی به بحث بیهوده هم نیست
    راههای جدا کردن و رفع تداخل فرکانسی کیک و بیس مد نظر دوستمون بود که هرکس یه راهی رو پیشنهاد کرد، توی هر سبکی و توی هر موزیکی یه راهی برای این کار هست
    مثلاً شما شنیدید که تا حالا توی کارهای متال بیس ساید چین بشه؟ پس میکس من بسته به موزیک و پروژه انتخاب میکنه که از چه روشی استفاده کنه، شما هم اگه روش دیگه ای غیر از موارد ذکر شده سراغ دارید بفرمائید تا بقیه هم استفاده کنن در غیر اینصورت اگه حرفی برای گفتن ندارید تاپیک رو بیهوده طولانی نکنید
    ممنونم از همکاریتون
    موفق باشید
     
    • خوشم اومد خوشم اومد x 2
  19. poorya nadery

    poorya nadery عضو سایت هنرمند

    تاریخ عضویت:
    ‏8/3/10
    ارسال ها:
    706
    محل سکونت:
    ايران-سنندج
    امتیازات:
    +677 / 0 / -0
    نرم افزار:
    flstudio
    ایمان جان بنده هم نظر خودم رو گفتم بنده گفتم که مخالفم با این روش !!
    نظر خودمه دیگه چیکارش کنم من مثله همه نظرم رو بیان کردم جای بحث نداره
    شما با موردی مخالف باشی نظرت رو نمی گی حتما نظر خودت رو بیان می کنی من نظر خودم رو دارم
    و حمید جان هم نظر خودش و من به نظر حمید هم احترام میزارم مثله بی احترامی
    نیست فقط نمیدونم چرا وقتی دو نفر بحث می کنن یه بحث دوستانه انقدر زود حرف و حدیث های پیش میاد
    فکر نمی کنم بیهوده باشه چون اگر این تصور داشتم
    هرگز ادامه نمیدادم داریم بحث می کنیم حداقل نتیجه ی که واسه من داره!!
    به هر حال من با اکولایزر موافقم و نظرمم همین بود از اول
     
  20. امير حسين حبيبي

    امير حسين حبيبي عضو سایت

    تاریخ عضویت:
    ‏22/2/10
    ارسال ها:
    236
    محل سکونت:
    تهران
    امتیازات:
    +28 / 0 / -0
    نرم افزار:
    cubase, flstudio, nuendo
    سلام اين تكنيك رو اگر امكان داره آموزش بديد بنده سايد چين كيك و بيس رو بلدم(در برنامه fl) ولي چطوري وقتي كمپرسور هم اضافه ميشه بايد عمل كرد؟ توي كيوبيس روي كمپرسور آيكون سايد چين هست اما تو برنامه FL چطور ميشه انجام داد؟
    نميدونم ,شايد اين روشي كه ميگم درست باشه ؟: پيك كنترولر رو روي كيك قرار ميديم بعد يك كمپرسور روي بيس , بعد ولوم ميكسر كه كنار كمپرسور (سمت راست ميكسر) قرار داره رو لينك ميكنيم به كنترولر , اگر اشتباهه ممنون ميشم راهنمائيم كنيد.
     
بارگذاری...