پست متوالی
سلام دوستان عزیز....اگه اشتباه نکنم دقیقا گره ی کار دوستمون رو متوجه شدم و در تالار آهنگسازی 3 تا مقاله آموزشی و کاربردی برای اینکه چطوری باید یک خط ملودی یا تم رو با توجه به هر سطحی از سواد موسیقی یاد گرفت قرار دادم...البته جسارتا یک انتقاد رو هم از دوستانم دارم که این مسئله رو بدونن که اصل صحبت ملودی سازی به روحیه و احساس انسان بر می گرده خواه در حالت طبیعی خواه غیر طبیعی و در ضمیر باطنی...وتا زمانی که خطوط ملودی اولیه مجسم وساخته نشه نمیشه از هارمونی و قواعد ان بحث کرد....
این دوست ما و خیلی از دوستان دیگری از این دست که بعضی از اونها شاید نوازنده های خوب و باسوادی هم باشند در این مورد گیر افتادند که چگونه اون احساس و تصویر ذهنیشون رو به ظهور برسونند....
در ادامه حرفام یک مثال واضح می زنم:
فرض کنید شما می خواهید نقاشی بکشید ..اول میایید به خودتون میگید که چی دوست دارم بکشم و در این صورت جوابتون دو حالت داره یکی اینکه
چشماتون رو ببندید و برید تو خیال پرواز کنید و از هر زمان و مکان وهر چیزی که در خیالتون می گذره تصویر ذهنی ایجاد کنید(من خودم بیشتر اینکار رو می کنم) ویا اینکه میایید با واقعیت ها و آنچه که می بینید تصویر می سازید یعنی بر عکس این بار
چشماتون رو خوب باز می کنید تا جزئییات رو هم مو به مو ببینید...(نمونه ی ملموس : ترانه های اعتراضی و اجتماعی مثل یاس که با چشم باز آنچه رو که می بینه بیان می کنه)
پس با این دو حالت شما می تونید تصویر ذهنی رو ایجاد کنید (اولش شاید سخته ولی می تونید وفقط کافیه به خودتون ایمان داشته باشید)
در مرحله ی بعدی که خیلی خیلی حساسه شما باید دست به کار بشید و طرح و تصویر ذهنی خودتون رو روی کاغذ (در نقاشی) ویا روی ساز (منظور هر وسیله ی تولید کننده ی صدا) پیاده کنید و درست تر بگم مییایید
طرح میزنید...(منظور ملودی وتم اصلی آهنگه)
حالا که طرح کامل و معقول از لحاظ ساختار درستی رو ایجاد کردید بیایید اون رو هارمونیزه کنید حالا اینجاست که باید برید کتاب پرویز منصوری یا هر مرجع دیگری از جمله دوست با محبتمون مهران عزیز رو مطالعه کنید و مهمتر اینکه واقعا بفهمی و درکشون کنی....
هارمونی حکم این رو داره که بیای طرح نقاشی ای که کشیدی رو رنگ آمیزی کنی...چه با یک رنگ چه با هزار رنگ....(مبحث ارکستراسیون)
پیشنهاد می کنم اگه در طرح زدن مشکل دارید 3 تا مقاله ای که براتون گذاشتم بخونید..
امیدوارم تونسته باشم تجربیات خودم و اون چیزایی که واقعا تو موسیقی اول حس کردم وبعد رفتم دنبال قانون و دلیل به دوستان عزیزم رسونده باشم...:smile (73):
با سلام خدمت شما دوست عزیز و با تشکر از دوستانی که به مطلب شما پاسخ دادند
من نمیدونم منظورتون از اهنگسازی چیه که میخواهید با fl یا نرم افزارهای دیگه انجامش بدید !؟
اما نظرم رو میگم شاید بتونم کمکی بکنم.
پیش نیاز یادگیری اهنگسازی دانستن تئوری موسیقیه(که فکر میکنم تنها با کتاب نمیتونید یاد بگیرید و حتما باید کسی باشه تا حضورا مطالب رو براتون توضیح بده و جلسات حل تمرین داشته باشید)
دیگه اینکه پس از دانستن تئوری باید بطور همزمان نوازندگی پیانو(در سطح عمومی) سلفژ و هارمونی رو اغاز کنید که حتما به اساتید خبره نیاز دارید.
بعد از اینکه مراحل گفته شده رو طی کردید تازه باید مطالب تخصصی اهنگسازی رو اموزش ببینید که شامل: هارمونی پراتیک.سلفژ چند صدائی.ارکستراسیون.فرم و انالیز.سبک شناسی موسیقی.ساز شناسی و .... میشه که شرحش طولانیه.
بدونید و مطمئن باشید که صرفا با دانستن چند اکورد ساده سه صدائی یا چهار صدائی ممکنه که چندتا ملودی بسازید اما هیچگاه اهنگساز نمیشید.
این مباحثی هم که دوستان در این انجمن مطرح میکنند که بنده هم ازشون ممنونم زمانی به درد شما میخوره که دروس اهنگسازی تا حدود زیادی اشنا باشید و در این انجمن نظراتتونو رد و بدل کنید و از تجربه دوستانتون استفاده کنید.
البته مواردی که ذکر شد در مورد اهنگسازی بصورت جدی و حرفه ای هست و گرنه کسانی هستند که از طفولیت اهنگسازی میکنند اما فرق بین فاصله دوم کوچک و کاسته رو نمیدونن.
در هر صورت بنظر بنده اگر مایلید که در سطح حرفه ای اهنگسازی کنید بروید و در یکی از دانشگاهها که تعدادشونم کم نیست پذیرش بگیرید.بهترین و کوتاهترین راه همینه.شک نکنید.
اگر در مورد اینکه کجا و جه زمانی و چجوری بخواهید وارد دانشگاه بشید سئوالی داشتید در خدمتتون هستم.
پاینده باشید.
اهید وارد دانشگاه بشید سئوالی داشتید در خدمتم.
پاینده باشید.
معذرت می خوام دوست عزیز من اصلا حرفتون رو قبول ندارم و دلیلم هم منطقی هست...مگه اون کسایی که این قوانین رو به وجود آوردن وآهنگسازان برتر دنیا بودند دانشگاه موسیقی رفته بودند؟؟؟؟!!!
مگه حرف زدن انسان رو کسی بهش به صورت آکادمیک یاد داد؟
نظر و حرف شما رو راجع به یادگیری تنظیم و اصول اون رو تا حدی قبول دارم اما در مورد خلق یک ملودی نه....البته واقعا اگه بی ادبی کردم ازتون معذرت می خوام چون توی این سایت خوشبختانه دموکراسی بر قراره و همه آزاد هستند نظرشون رو بگن....:smile (19):